NZDF - V.C Elliot Club

Completed

2015

Location

Linton

Studio

Palmerston North

This was the winning entry for an invited design completion. The project incorporating sports bar, multifunction room, cafeteria with full commercial kitchen was designed to accommodate more than 400 patrons. The over-arching design approach was to convey a sense of community village within a contemporary envelope that brought together the existing and new structures to efficiently maximise the surrounding site, views and general environment. Digital design strategies were used to design and document the sculptural timber screen pre-fabricated out of laminated timber beams. Sustainable design approach was one of the key drivers for the project right through all the design and construction phases. Energy & utility consultant, Enercon were the lead environmentally sustainable design consultant for the project who also conducted post occupation energy audit to measure and re-confirm the energy performance of the building.

Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0