Greymouth High School Tech Block

Completed

2004

Location

Greymouth

Studio

Greymouth

A thoughtful and well-executed addition to the school campus that utilises robust industrial materials and detailing to create a variety of naturally lit and open teaching spaces linked by an internal street.  The building responds well to local climate considerations and addresses both public street and school courtyard with a scale appropriate to the neighbourhood.

Strong and vibrant colour of predominately blue and red hues are liberally utilised to provide a strong identity for the building whilst complementing the more natural finish of concrete, galvanised steel, timber and plywood.

Awards
NZIA Local Award for Architecture – Education (2004), NZIA Resene Colour Award (2004)

Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0