Te Kura Specialist Classroom

Completed

2010

Location

Porirua

Studio

Wellington

The brief from Te Kura Maori o Porirua asked for a specialist multi use teaching space, intended primarily for teaching science based curriculum. This standalone classroom incorporates a covered horticultural area that opens out from the classroom. The building is fully connected to the existing school IT infrastructure, and includes bunsen burners and sinks on each workbench. As is often the case with educational projects, the challenge was to provide as much as possible for the School within a tightly constrained budget. During construction we worked closely with the contractor Multibuild, to identify any options for savings, allowing the funds to be used elsewhere in the building.

Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0