Wanaka Police Station

Completed

2014

Location

Wanaka

Studio

Wanaka

Set in an alpine environment this contemporary station is a welcoming and inclusive new facility for the local Wanaka Police.  It is contemporary in form while reflecting strong links to the surrounding landscape and traditional local building vernacular, creating an approachable non-institutional presence. The spaces within are designed to be flexible and allow for efficient operational use. 

Features such as water collection, Low VOC materials, intelligent lighting control, VRV mechanical ventilation, good sun control, Solar Rib roofing that can accommodate solar voltaic in the future, and employing sustainable materials creates a high quality work environment, and represents the proactive approach to sustainability shared by Parker Warburton Team Architects and the New Zealand Police. 

Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0