Cameron Buckley House

Completed

2009

Location

Tapaue

Studio

New Plymouth

From his office in London, our client dreamed of that little building we all cherish, the kiwi batch. This modern, unique home located in Tapaue, just outside New Plymouth, captures a rhytm of occupation during holiday time. A 2 bedroom residence that offers open plan living with transparency to the environment with the offer of outdoor living in Taranaki's changeable climatic conditions. Materials were chosen to embody the coastal characer. The large expanse of glass inhabits the inspiring coastal view. The use of polished steel around the fireplace offers refinement to teh interior, while its counterpoint of 'rusted' steel to the entry door and courtyard fence epitomise the rugged conditions of the New Zealand coast. Random depth and width cedar weatherboards transition from exterior to interior to provide a warmth synonymous with family holidays.

Awards
NZIA Regional Architecture Award, 2012

Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0