Hailstone House

Completed

2019

Location

Wellington

Studio

Wellington

The project started with the demolition of an existing conservatory to make way for a new lounge, dining, and bathroom. The project included minor alterations and new wall and floor finishes to corridors and two bedrooms.  

The space includes 7 new skylights, which creates a warm, inviting & light environment. The main living spaces divided by wide openings, creating definition between the dining and lounge but also affording good flow and communication between the two. The new bathroom is fresh and clean and can be accessed by both the master bedroom and the lounge through the secret “Narnia” style door, hidden within the joinery unit. The joinery throughout the house is built in and becomes an integral part of the design.

A partial re roof of the house was also included to solve watertightness issues of the existing 2° pitched roof.

Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0