S House

Completed

2009

Location

Oakura

Studio

New Plymouth

This unique, contemporary home, located in Oakura captures a true New Zealand sense of style. Situated on an elevated coastal site, the design utilises extensive glazing to maximise panoramic sea views. On arrival, you are greeted by an impressive timber screened facade, which is the ultimate privacy provider with operable shutters that open up porthole views to the world. A drawbridge inspired walkway to a vibrant red front door is a pleasing welcome to visitors. This home appears seamless, with similar materials used both on exterior and interior, and with landscaping that anchors the house to its site. At approximately 300 square metres, this home effortlessly blends modern style with relaxed coastal living.

Awards
NZIA Regional Architecture Award, 2010

Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0