Waipu Cove House

Completed

2015

Location

Waipu Cove

Studio

Napier

Robin Larkworthy was asked to design this new award winning residence in Waipu Cove, Northland.

The house features floor-to-ceiling windows create a tunnel-like effect, framing a view of puriri trees at one extreme and Sail Rock Island at the other. With its spectacular vista and masses of glass, the living room is a haven of warmth and light. The expansive kitchen and scullery in duck-egg blue feature spacious Quartz benchtops and modern technology. It’s the ideal space for everyday indulgence and catering to a house full of guests. Oak hardwood floors flow through to the living and dining spaces, as does the plywood ceiling. An in-wall wood fire with Caesarstone hearth is a wonderful feature of the lounge, warming the home in winter. Positioned behind an over-sized cavity slider, the separate media room provides a cosy retreat.

The house has gone on to win a 2015 Gold Award and Gold Reserve Award in the Registered Masters Builders House of the year awards - Auckland/Northland Carters $1 million - $2 million build category.

Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0