Okahune Visitor Information Centre

Completed

2006

Location

Ohakune

Studio

New Plymouth

A competition entry winner, this building is Ohakune's iconic showpeice on a high profile site where the beech forest meets the town. The trunk-like colonnade, ornamental leaf forms and the facade are a transparent well for the dynamic pavillion that provides information by day and a glowing display by night. The contemporary and captivating fibreglass cone appears to burst through the roof bringing light and attention to the topographical model while giving the building presence within the busy streetscape. Ohakune's visitor information pavillion is an engaging building that is practical, memorable and environmentally sound.

Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0