Duff House

Completed

2018

Location

Oakura

Studio

New Plymouth

Situated in the ‘Paddocks Lifestyle Development’ this expansive new home has spaces for all living.

North facing and open plan, the living area is maximised with a 38m² sheltered deck and large backyard.  The extended roof structure acts as a canopy to the deck area. This canopy adds a sense of space and scale of living by the continuation of a timber panelled ceiling from inside to out. Substantial landscaping gives purpose to every square metre of the site and adds to the flow from the deck to surrounding garden.

Full height glazing combined with extended and elevated roof height glazing enables direct sunlight into the house throughout the year. It also provides privacy to the street as well as giving south facing spaces warmth and natural lighting. Four large sky -light windows in the deck canopy also increase the natural lights ability to filter into the main living area.

Lighting design for this home is prominent and in low light showcases the house’s defined angles and bold combination of cedar and stone masonry cladding. The large floor plan houses four bedrooms, two with en-suite bathrooms, as well as a triple car garage to the south of the home which adds shelter from the climatic country weather conditions.

Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0